Ting jeg skal #2

Jeg skal cykle igen, men ikke på lægens ”ja, man kan jo få støttehjul til voksne”-måde. Jeg skal træne min balance og turde cykle på Anne-måden igen. Jeg skal genskabe følelsen af turen hjem fra skole, hvor glæden over at være sluppet fri tog fat i mit hår, gav førstehjælp til mit ansigt og slugte ordene, når jeg råbte: ”Se, uden hænder. Se uden fødder”.
Jeg skal cykle langs med Den Permanente og inhalere Århusbugten og skoven. Jeg skal bande over bakkerne uden for byen, men alligevel cykle, som om jeg bliver jagtet af øksemordere og skovmonstre. Jeg skal cykle på grusvej, på ny asfalt og på små bølgende landeveje.
Jeg skal have lov til at være bange, men jeg skal også have lov til at turde skide på min angst for at miste balancen.

3 tanker om "Ting jeg skal #2"

 1. Gitte Brønshøj

  Kære Anne. Du kan evt. overveje at købe dig en kassecykel. Jeg har en Nihola, den reagerer som en almindelig cykel. og den holder faktisk balancen for dig. Også uden hænder – og uden fødder (alting med måde selvfølgelig) . Har du kræfterne til det, kan du have junior i kassen (jo mere ballast jo mere sikker er den at styre) – eller indkøb.. – eller anden bagage – f.x. et picnictæppe – og der er lige plads til en kasse øl under sædet :o)

  Jeg beholder min forever i hvertfald

  Hilsen Gitte

  Svar
 2. Britta Meyer

  Hej Anne kender godt disse mål med at kunne cykle som Før. Tager Brabrand søen rundt men altid med ledsager. Væltede et par gange og har derfor cykelhjelm på.
  Jeg har dog søgt om en cykel med støtte hjul og el nu. Jeg elsker naturen og vil kunne bevæge mig i den på trods af MS.
  Solgte bilen år tilbage da jeg ville undgå uheld med den og er blevet temmelig isoleret af samme grund.
  Vi må ikke opgive . Skal snart starte handicap svømning og er på venteliste til handicap ridning.
  Det er op ad bakke med kommunen men jeg giver heller ikke op endnu.

  Svar
 3. Karina

  Kæreste Anne

  Du skal SÅ meget ud at cykle. Ved ikke hvad det er med de der folk bag skrivebordet som tænker, at vi bare lige knalder er par gode støttehjul og en lækker bred sadel på cyklen. Så holder hun kæft og bliver nærmest lykkelig!

  Gu skal du ej ha’ støttehjul! Ved du hvad. Niholaen gav mig friheden tilbage. Den gav mig mulighed for at cykle igen. Den er helvedes tung – og det er muligvis nødvendigt at messe ‘gode stærke ben – gide stærke ben – gode …” Mens du tramper i pedaler.

  Men jeg HAR faktisk fået stimuleret min balance og min koordination på den skide ladcykel – så jeg øjner faktisk to hjul forude. Du må prøve min hvis du vil.

  Og ellers held og lykke med den anden cykel. Det er sig saftsuseme vel undt!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.