Det er bare et juleminde

Juletræsfesterne var en stor begivenhed, da jeg var barn. Jeg husker dem som noget magisk og højtideligt. En mulighed for at klæde mig ud som pige og dreje lidt rundt om mig selv, så flæsen i bunden min lilla nederdel stod lige ud i luften.
Min lillesøster ville også gerne have fint tøj på, og det år, hvor min mor ikke var kommet hjem fra arbejde endnu, lod min far hende vælge selv. Lillesøster valgte en brun, grøn og hvid kilt. Stribet hjemmestrik i to forskellige nuancer af lilla. Strømpebukser og harlekinmønstrede grå og røde knæstrømper. Min mor taler stadig om det.
Jeg opdagede dog ikke, at hun stod midt i et moderforfængeligt mareridt, for jeg havde travlt med at knække nakken for at se toppen af det store juletræ, der nåede helt op til loftet.

Det næstvigtigste ved juletræsfesten var at spæne rundt om juletræet sammen med vennerne. Vi hvinede og skrålede, og ind imellem gik vi hen til voksenbordene og sikrede os, at vores forældre stadig var der.
Det vigtigste ved juletræsfesten var godteposen. Mine forældre var slikmodstandere, så da jeg fik den store papirspose i hænderne, var det en drøm, der gik i opfyldelse. En vild fantasi. Nede i posen var der et slikarmbånd, som jeg rullede henover min hånd med det samme. Der var kochokolade og lidt vingummi. Der var en æske rosiner, et par pebernødder og en appelsin.

En dag gennemskuede jeg, at den store appelsin fungerede som fyld — det var den, der gjorde posen enorm, men indtil den dag var appelsinen en del af magien. Den var det magiske blikfang ved allerførste blik ned i drømmeposen.
Der var flere juletræsfester, men de er alle smeltet sammen til dette ene minde.

Nu lukker jeg internettet og finder magi i køleskabet i form af en sildemad.

Glædelig jul til dig. Jeg håber, den er fuld af godhed.

3 tanker om "Det er bare et juleminde"

 1. Mette Haagensen

  Hvilket skønt minde! En rigtig glædelig jul og et godt nytår til dig. Må det blive præcis, som du håber <3

  Svar
 2. Astrid

  Et dejligt og genkendeligt minde. Jeg husker også strømpebukserne der gik i bro pga de alt for lange og hurtigtvoksende ben. Og jeg huske min mors idé med et par ekstra trusser,… udenpå strømpebukserne.

  Svar
 3. Henkogt Hverdag

  Hvilket skønt minde.
  Nu har jeg jo været fast læser i mange år efterhånden – og kan huske, at du vidst er glad for Ricky Gervais, ikke?
  Jeg har nemlig lige set en fantastisk serie med ham, og så kom jeg til at tænke på dig.
  Serien hedder Extras.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.