Had, du gør mig bange

Nogen blev ved med at dele racistiske ”vittigheder” på facebook, og andre sagde til mig, at det ikke nyttede noget at sige fra. Men jeg endte med at gøre det alligevel. Først sagde jeg fra — jeg rystede og var tæt på at gå i stykker af konfliktskyhed, men jeg kunne ikke være i mig selv, hvis jeg ikke reagerede. Senere slettede jeg vedkommende helt. Jeg havde ellers sådan en rummelig tanke om, at jeg ikke ville kigge på et feed, hvor der kun var folk, der var enige med mig. Men rummeligheden fiser langsomt ud, for der er så meget grimhed. Og hver gang nogen nævner tonen overfor og behandlingen af flygtninge og asylansøgere, er det, som om der bliver trykket på en knap, der automatisk genererer ord som: Landsforræder, halalhippie, naiv, kommunist.
Det er den klassiske: ”Jeg er løbet tør for fornuftige argumenter, så jeg kalder dig lige dum i stedet, så vi kan få stoppet det her.”

Det er jo ikke debatten, jeg har et problem med. Jeg råber ikke ”racisme”, hver gang nogen udtrykker bekymring om økonomi i forhold til flygtninge. Der er ting, der skal løses, men hvordan kan det på nogen måde retfærdiggøre nedgørende kommentarer, had og hagekors? Det er antidebat, og det er ækelt.

Så jeg bærer mine fine titler med stolthed. Jeg er landsforræder, halalhippie, naiv og lad mig da endelig tage noget kommunisme på mig også. Og det nytter noget at sige fra, når folk deler racistiske ”vittigheder” og andre latterlige hånligheder. Måske får du ikke ignorancen ud af den person, du siger fra overfor, men du fortæller alle andre, at det ikke er i orden. Og du fortæller dem, det går ud over, at du er på deres side.

Jeg er så skræmt over det, der foregår lige nu. Og jeg vil sige fra og sige fra og sige fra, hver gang nogen udtrykker hån og had overfor mennesker, der har været igennem hæsligheder, vi ikke engang kan forestille os. Mennesker, der er som os. Ægte mennesker og ikke bare noget fjern fiktion.

Hagekors på et asylcenter … Det er det sygeste!

4 tanker om "Had, du gør mig bange"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.