Sommerbedrag

Luften har ændret sig. Selv på de varme dage mærker jeg, at kulden hænger lige der over os. Om lidt er det efterår. Bagefter er det vinter. Og jeg fik aldrig den sommer, jeg havde glædet mig til.
Sommeren har ikke været dårlig. Det var første sommer med have, og jeg har ikke været fanget inden for i en lejlighed, når jeg var for udmattet til at gå ud af fordøren. Jeg har plantet og sået ting. Jeg har fjernet ukrudt. Jeg har sovet under markisen i regnvejr. Jeg har været sammen med min familie. Det har været godt. Jeg har fået en hundehvalp. Lille Bille af ukendt race. Jeg elsker ham.
Men overskuddet kom aldrig. Jeg har ellers vænnet mig til mønstret: Zombietilstand efterår og vinter. Energi og en slags nogenlunde almindeligt liv forår og sommer. Jeg har bare været så træt. Jeg er så træt. ”Det er jo en sygdom, hvor det kun går den forkerte vej”, siger de. Og jeg ved det godt, men jeg gider simpelthen ikke vide det. Det kan ikke passe, at jeg skal sove mit liv væk.
Måske var det den grå juli, der snød mit mønster, så det troede, det var efterår? Jeg leder efter forklaringer og bortforklaringer, mens jeg forsøger at hænge sammen. For helvede!
Nu skal jeg slutte dette indlæg med noget positivt. Noget om, at jeg nok skal klare det. At jeg ikke finder mig i det. At jeg finder en måde at leve med det på. Det er hermed gjort. Stik mig så lige en tro-på-det-pille!

11745420_10153013168417129_5062967658368301392_n

7 tanker om "Sommerbedrag"

 1. Mette

  Hej Anne. Måske du kan trøste dig med, at der forskes i det. Det her er fra Scleroseforeningen.
  https://scleroseforeningen.dk/nyhed/tr%C3%A6theden-s%C3%A6tter-ind-n%C3%A5r-hjernen-er-p%C3%A5-overarbejde

  Jeg lider ikke selv af den der træthed. Mine ben stopper bare med at virke sådan helt bogstavligt, har jeg været for aktiv. Og jeg går jo ikke godt overhovedet i forvejen.
  Vi har også lige haft sclerosetræthed som Tema på MS Bloggen for en uges tid siden, der kan du finde 6 indlæg om det.
  Undskyld hvis det ikke er det du kan bruge til noget så sletter du bare:) Håber du har kunne nyde denne her uges sol og varme:) Skulle blive endnu bedre fra i morgen. Bille er den kæreste lille hund:)

  Svar
 2. Tina

  Kære Anne,
  din sygdom er umenneskelig – men du er så meget menneske, at jeg må beundre dig.
  Jeg ønsker dig en rig onkel, en lotto gevinst – eller andet, der kan sende dig på en måneds vinterferie et sted, hvor der er varmt, behageligt, smukt og ingen krav.
  Knus Tina

  Svar
 3. Anne

  Hej Anne
  Skal selv prioitere hver dag for at have overskud til det jeg skal og det jeg gerne vil, både pga fysisk og mental sclerosetræthed. Jeg synes, det der er sværest er at det er et usynligt handicap, dvs udefra ser jeg jo rask ud.
  Det har hjalp mig videre, var at komme på 1 måneds ophold på sclerosehospitalet i Ry. Her fik jeg en forklaring på det andre og jeg selv havde svært ved at forstå. At der var en grund til at jeg ikke magter lige så meget som andre, at der var en “lovlig” grund til at jeg skulle ha pauser. Så hvis du ikke allerede har været der, kan sclerosehospitalerne varmt anbefales.
  Hilsen en anden Anne

  Svar
  1. Hanne Uldum

   Kæreste Anne. Jeg er sikker på, at Billehunden kan hjælpe dig med lidt mere energi. Jeg tror på det. Go Anne, og du skal nok komme igen . Mange tanker fra mig.

   Svar
 4. rosawum

  Sidder her med tårer i øjnene….fordi dine ord minder så meget om noget jeg selv kunne have skrevet. Jeg gruer for den der mørke vinter – sommeren har aldrig før været så kort og jeg har aldrig været så træt….Har også bare gået og ventet på jeg igen ( i det mindste ind imellem ) ville blive boblende og sprudlende – men alt bliver ved at være dækket af er gråt træthedsslør……Jeg krydser fingre for os ❤️

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.