Onsdagstekst

Det gik så godt. Det var sommer, og jeg læste og skrev og fandt ud af en rytme med det stopur, neuropsykologen havde bedt mig om at bruge. Nu har jeg forstået det, tænkte jeg. Mit liv er ikke det samme, men det kan blive noget andet, og det kan blive godt, tænkte jeg.
Så faldt jeg i søvn. Tung, tung søvn. Og når jeg var vågen, var alting i bevægelse. Alt bortset fra mig, som var limet fast og stille og overbevist om, at det måtte være noget værre. Måske endda døden.
Forleden vågnede jeg op. Med groggy krop og klar hjerne. Det var overstået for denne gang. Men det var en lang gang, og det tager tid for mig at stå op. Mit hoved kører med alle de ting, jeg vil, og jeg vil det hele lige nu. Men min krop siger, at den ikke kan følge med. Så i stedet skriver jeg forsigtige planer ned i et kladdehæfte. Jeg bruger de gode blyanter. Jeg spidser dem og forsøger at skrive med pæne bogstaver, for pæne bogstaver er vigtige, hvis planerne skal blive til noget. Jeg skriver forkert. Der er for mange n’er og t’er i min blyant. Jeg visker ud selvom jeg godt ved, at et n for meget ikke ødelægger hele min fremtid. Der er bare ikke nogen grund til at tage chancer, vel?
Jeg synes, jeg er tilbage nu. Men hver gang jeg tager en af de lange lure, ændrer jeg mig. Der sker noget med min hjerne. Så nu græder jeg lidt, hver gang jeg tænker på Peter AG, fordi han er så fyldt med musik, at han slet ikke har kontrol over det. Før jeg sov, var jeg slet ikke klar over, hvor fantastisk Peter AG er.
Nu er jeg vågen igen. Med en hjerne, der har ændret sig lidt. Igen.

9 tanker om "Onsdagstekst"

 1. Fru Z

  Hver gang du dukker op igen, bliver jeg glad indeni. Som når Peter A.G. kommer ind i et feststemt lokale, med jakke, tørklæde og lidt glimtende snot i det ene næsebor & straks går i gang med at synge Mr. Swing King, mens klapsalverne ingen ende vil tage. ❤

  Svar
 2. Hanne Uldum

  Hej Anne
  Jeg er så glad for, ar du er tilbage, jeg har sådan savnet dig. Man ved jo godt, hvad der sker, når blyanten er stille.
  Du er da vågnet op til et fint nyt køkken, tillykke med det. Det er godt med en dygtig handyman.
  God sensommer og alt godt til dig og din familie.
  Solskins hilsen
  Hanne

  Svar
 3. Line1977

  Åh kæreste Anne. Jeg har læst med i flere år, bare luret på sidelinjen, fordi du skriver så fint, så ærligt, så let og så tungt. Fordi du formår at vække så mange følelser med dine ord. Jeg har aldrig kommenteret før. Har altid tænkt at det måske var lidt mærkeligt, hvis en vildt fremmed pludselig udgød holdninger og kom med indspark (også selvom om jeg udemærket ved at du jo skriver en helt og aldeles offentlig blog og helt bevidst deler- også med alle os du slet ikke kender) Men åh hvor dit indlæg ramte mig lige i hjertekulen – især ordene ‘med en hjerne der har ændret sig lidt’. Jeg ønsker dig af hele mit hjerte gode tider og glæder mig over dine ord./Line

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.