Det var i Luton #2

Jeg var lige fyldt 21 år, da jeg rejste til Luton for at arbejde på hotellet. Det var en alder, jeg havde længtes efter i en barndom og i nogle teenageår, der på ingen måde var designet til at passe mig. For akavet, for genert, for tynd, for kedelig, for dum, for stille, for grim, for ligegyldig, for forvirret. Og da jeg forsøgte at lyne den tid af for at smide den på gulvet, sad den fast. Jeg sad fast. Jeg havde taget tiende klasse med, selvom jeg hadede skolen inderligt. Men jeg ville på HF, og så skulle man tage tiende klasse. På HF var man næsten voksen, og så var det endelig, endelig, endelig slut med den pine og de stempler, der havde hængt på mig i folkeskolen. Og det gik da også helt godt i to minutter. Så var der den matematiktime, hvor de fandt ud af, at jeg var dum. Så var der den skolefest, hvor min helt nye hf-veninde blev inviteret med til forfest, men jeg gjorde ikke. Så var der mig, der droppede ud. Jeg kunne ikke mere.
Jeg fik et arbejde. Og jeg blev fyret, da fiskelasagnen, jeg skulle lave til børnene var rå. Jeg fik et andet arbejde, og et andet arbejde, og jeg lugtede altid af friture. Jeg forsøgte mig med handelsskolen, men da eksamen nærmede sig, kunne jeg ikke overskue, at jeg igen ville blive afsløret som uduelig. Så jeg droppede ud.
Mens jeg holdt mig selv der, hvor jeg mente, jeg hørte til, var mine veninder, Malene og Bettina, færdige med gymnasiet og rejst til England, hvor de arbejdede på et hotel. Jeg havde besøgt dem. Det var dengang, jeg var på date med Dave, der havde langt hår og som samlede på colaflasker. Det var dengang, Dave og jeg snavede ved indgangen til en butik lige ved siden af hotellet og en mand blev stukket ned foran os. Det var noget andet, og jeg blev en anden på det hotel, så jeg skrev et brev til dem og spurgte, om jeg kunne arbejde der. De ringede og sagde ja tak til mig. Jeg hviskehostede ”thank you very much” og udtalte det helt sikkert ”wewy”, fordi jeg var så nervøs, at jeg ikke kunne tænke på udtale.

2 tanker om "Det var i Luton #2"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.