Noget om fugle 5

I går var der panikdag på Journalisthøjskolen, og jeg får stadig hjertebanken, når jeg tænker på dengang, det var mig, der stod der med nervøs mave og håbede, at min telefon ville ringe. Der gik ni meget lange minutter, men så havde jeg også fået praktikplads på den avis, jeg ønskede mig.
I et kort øjeblik husker jeg lettelsen, og jeg tillader mig også at huske lidt stolthed. Men giv det et par sekunder mere, og så kan jeg kun tænke på den medstuderende, der højt, med tydelig undren og helt upåvirket af, at jeg stod lige ved siden af, udbrød ” har HUN fået den plads?”.
Min hjerne har ekstra lagerplads til den slags bemærkninger. Det er et stort rum proppet med kommentarer om min uduelighed og min grimhed. Under det rum er der et klemt sted på størrelse med en peanut, hvor ros og komplimenter bliver kvalt. Sådan har det altid været, men jeg har for det meste fundet konceptet uretfærdigt. Det var uretfærdighedsfølelsen, der forsvandt. Det var følelsen af, at de andre kunne være idioter, der forsvandt. Og tilbage var kun følelsen af, at jeg fik som fortjent.

*

Solsorten rykkede ud af forsythiaen og op i toppen af naboens kirsebærtræ. Den sang og den sang, og det var så højt og smukt, at trafikken og de larmende børn ikke kunne høres. Du er så dygtig, lille ven, mimede jeg til den. Men den var ikke dygtig nok, for der kom ikke en mage, og en solsort vil så gerne have en mage på denne tid af året. Senere var den tilbage i forsythiaen, hvor den sad og sang helt stille.

2 tanker om "Noget om fugle 5"

 1. Majbritt Birkebo Ravnholt

  Du skriver lige så smukt, som solsorten synger. <3 Hvis jeg havde en avis eller et ugeblad eller sådan noget, så kunne du få ansættelse anytime.

  Svar
 2. Lene Bundgaard

  Kære Anne,

  Du skal blive ved med at skrive. Ordene er din ven. De kan få alt det triste ud af dig.
  Jo flere ord – jo lettere bliver du.

  Og jeg elsker at læse dine ord.

  Kærlig hilsen,
  Lene

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.