Syg i hovedet? Det er dig, der er syg i hovedet!

Jeg har mødt en del af dem — heldigvis ikke på bloggen, men på Facebook, når jeg har skrevet om flygtninge og menneskesyn. Jeg ser dem også kommentere hos andre, jeg ser det konstant og lige for tiden flyder det over med dem på Twitter. Jeg taler om trolls, racister, kvindehadere. Personer, der ikke er interesserede i debat. Personer, som vil nedgøre dig og gøre, hvad de kan for at få at få dig til at klappe i. Personer, som mest af alt er ude på at få dig til at tvivle på dig selv og dine holdninger.

Jeg hører folk sige, at vi skal kvæle dem med kærlighed, at vi skal række ud. Jeg har selv forsøgt mig med rummelighed og ”de har jo også ret til deres mening”. Nogle gange handler det bare ikke om andre meninger. Det handler om røvhulhed. Den reneste, mest idiotiske og ondskabsfulde røvhulhed.

Engang brugte jeg energi på at svare, fordi jeg troede, jeg skulle, og måske fordi jeg havde et lille håb om at kunne ændre noget. Glem det! Men vi skal heller ikke synke ned på deres plan — selv om jeg hele tiden gør det i tankerne (ækle snotpandekager). Nu blokerer jeg dem, men jeg overvejer også at begynde at svare dem med matadorcitater. ”Jamen, det giver ikke mening.” Nej, men det gør de røvhuller sgu heller ikke.
Tak for din altid grønne kål. Tak for vort samlivs åremål, siger jeg bare.

3 tanker om "Syg i hovedet? Det er dig, der er syg i hovedet!"

 1. Eva

  Nu render de rundt på nettet og banker andre på plads, i 30’ernes Tyskland rendte de rundt på gaderne og sørgede for, at man rettede ind. Ligheden er forfærdende. Og desværre er det ikke kun i Danmark.
  Sebastian Haffner har skrevet “En tyskers historie”, den er skrevet i midten af 30’erne, efter han flygtede til England.
  Han var embedsmand, jurist mener jeg, men han fortæller bl.a., hvordan hans gode, intelligente, veluddannede, fornuftige kammerater og kolleger efterhånden bliver nazister, hvordan der ikke længere er nogen, som man kan stole på.
  Lyder fint med Matadorsvar, men jeg har kun set Matador meget sporadisk. Men jeg har spillet det.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.