Musik i maven 10

Jeg var begyndt at skrive. Jeg skrev digte og små historier, og jeg skar en revne i mit gulvtæppe og lagde teksterne derind. Det ville være en katastrofe, hvis nogen så dem. I skolen skrev vi stil, og jeg elskede det, men det var kun de populære pigers historier, læreren udvalgte til højtlæsning. Det gav god mening for mig. Én gang var det min stil, der var udvalgt, og jeg var både stolt og bange, da læreren gik i gang. Hun syntes, historien var sjov, og hun grinede, mens hun læste. Men klassen morede sig mest med at vrænge og pege og gøre nar. Det gjorde mig ekstra glad for, at de andre tekster var godt gemt derhjemme under tæppet. Jeg lovede mig selv at brænde dem.
Jeg rejste til England med klassen, vi sejlede med båden fra Esbjerg og dansede på diskoteket til ”We Don’t Have To Take Our Clothes Off” med Jermaine Stewart. Dem, der turde, dansede kinddans til ”Lady in Red” med Chris de Burgh, og vi andre købte deodoranter i den toldfri butik. I bussen til London hørte vi Eurythmics, og den allerførste gang, jeg betrådte gaderne i den magiske by, havde jeg ”Miracle of Love” i hovedet. Endelig var jeg der. En fremmed kvinde kom hen til mig og satte en blomst på min jakke, og det føltes som den helt rigtige velkomstkomite. Men da hun krævede penge og jeg forvirret peb: ”I have no” sagde hun ”fuck off”, og alt var som det plejede. Vi mødte drenge, som var vilde med de danske piger, og der var et sekund, hvor jeg var en helt anden end mig. Men det var kun indtil en af drengene lagde armen om mig, og den vejede 100 kilo på min skulder. Jeg kunne ikke lide det.
Efter en uge var vi hjemme igen. Der hvor folk holdt sig for næsen, når de gik forbi mig. Og hvor jeg sammen med Trine afreagerede ved at være modbydelig over for de yngre piger ude i fællesrummet. Det var, som om de ikke var virkelige mennesker, og jeg fattede ikke, at angsten i deres øjne handlede om mig. For det var jo mig, der var offeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.