Det er gamle dage nu

Da jeg flyttede fra England første gang, havde jeg to enorme stakke magasiner, jeg var nødt til at smide ud. Jeg var besat og brugte mange penge på musik og blade og på tøj, der lignede det fra musikvideoerne. Det var i begyndelsen af 90’erne, og jeg fortsatte med at bruge penge på musik og magasiner, men mistede modet til moden, da jeg blev grinet af hjemme i Danmark.

Nu kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har købt et magasin. Sådan en tykt et med lidt politik og socialrealisme, meget musik og meget mode. De engelske blev for dyre i de danske kiosker, og de danske magasiner var et røvsygt glansbillede af den uopnåelighed, som vi tror, vi skal indfange for at være gode nok. Jeg følte mig rigeligt utilstrækkelig og havde ikke brug for at bruge penge på at få det blæst op i ansigtet. Og moden var hverken sjov eller inspirerende eller fyldt med muligheder. Den var et krav. Vær det her, eller vær forkert.

Min mand ryddede op i mine kasser i kælderen forleden, hvor han fandt fire eksemplarer af ”The Face”, som har overlevet i flyttekasser i tæt på 30 år. Og jeg er ikke en skid bange for at svælge i fortiden. Jeg vil ikke genleve den, ellers tak, men jeg vil gerne mindes om en tid, hvor det var så tydeligt, at mode og stil er to helt forskellige ting. Du kan ikke købe dig til det sidste. En tid, hvor der skete så meget inden for musik, hvor genrer blev blandet sammen, og hvor min hjerne sugede til sig af lyd og farver og former og politik og så meget håb og så mange drømme og så mange forventninger.

Jeg er taknemmelig over, at jeg var der. Og den følelse svæver jeg på, efter magasinerne kom op fra kasserne i kælderen.

Min mand er færdig med at rydde op nu. Der er ikke flere blade, som jeg havde glemt, jeg havde. Men jeg er ikke klar til at slippe følelsen, så jeg fandt et The Face fra 1984  – fra før jeg overhovedet vidste, at det eksisterede, i en Etsy-shop, og nu venter jeg på det med sommerfugle i maven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.