Sådan er Kirsten bare
11/5 2017 udkom min novellesamling “Sådan er Kirsten bare” på Damgaard Forlag.
108 sider softcover med flapper. Køb bogen
Det er en samling af seks historier om, hvordan vi kan pille hinanden ned helt uden fornemmelse for den skade, vi forvolder. Det er beskrivelser af det menneskelige og det umenneskelige. Af følelsen af at være usynlig og forsømt. Af ensomhed og det usagte. Det er besk med øjeblikke af forløsende humor.
Katten og træet
25. februar 2017 udkom min og Karina Bækkelunds bog “Katten og træet” på Damgaard Forlag.
14 sider hæfte med farveillustrationer. Køb bogen
Det er en historie for store og små om alle de levende væsener, der dør, og som vi altid vil savne. Også selv om de var gamle og havde et godt liv.
Den er udgivet i et begrænset oplag på 250 styk. Hvert enkelt hæfte er håndnummereret og signeret af både forfatteren og illustratoren.”
Min mormor og skovkrokodillen
30. april 2015 udkom min og Dita Sternfends børnebog “Min mormor og skovkrokodillen” på Damgaard Forlag.
32 sider, indbundet, i farver. Køb bogen
Marius´ ninja-mormor er den sejeste mormor i verden — især når de andre voksne ikke kigger. En dag kommer Lillesøster til at låse Marius og Mormor ude. Når de at redde hende, før Komfurmonstret kommer?
Min mormor og skovkrokodillen er en illustreret børnebog velegnet til højtlæsning fra tre-fireårsalderen og op. Historien er baseret på virkelige begivenheder. Det er en hyggelig lille fortælling om de hemmeligheder børn og bedsteforældre har med hinanden. Den slags, som fornuftige forældre slet ikke forstår.
Jeg vil ikke tage det flot
28. maj 2014 udkom min debutbog “Jeg vil ikke tage det flot” på Damgaard Forlag.
168 siders paperback. Køb bogen
”Der er ingen, der siger, at det er okay at være bange og ked af det. Men der er mange, der siger, at jeg skal lade være med at tage det så tungt.”
Da Anne gik til læge med en følelsesløs arm, blev hun sendt hjem med besked om, at det skulle tackles med humor. Senere viste det sig, at hun led af en alvorlig kronisk sygdom, som ændrede alt for hende.
Diagnosen udløste en endeløs række af gode råd og løsninger fra omgivelserne. Størstedelen af dem var diverse variationer af ”tag det med et smil” og ”husk at være positiv.”
Dybt frustreret valgte Anne at skrive om alle de forkerte tanker og følelser. Om vreden, angsten og den store sorg over den usikre fremtid. For sygdom kan ikke grines væk.
Bogen er bygget på tanker om og erfaringer med at leve med en kronisk sygdom. Den kan både læses som det, den er, nemlig en medrivende historie, men er også brugbar for kronisk syge og ikke mindst deres pårørende og omgivelser, som har svært ved at forholde sig til sygdom.
Sofie Davidsen-Bille (Mandagsvoksen): “Man bliver berørt, informeret og egentlig underholdt, når Anne Bredahl lukker een ind, hvilket også er grunden til at jeg altid har læst hendes blog, og jeg er virkelig lettet og glad på hendes vegne, over at det fungerer så godt i bogform.”
> Læs hele omtalen her
Stinestregen: “Det er tung læsning, for Anne vil ikke tage det pænt/med humor/hvad hendes omverden forlanger – og hun rammer utvivlsomt ned i noget, der rammer især for de mange, der føler sig alt for alene med alt for tunge tanker.”
> Læs hele omtalen her
Ibbyheart: “Der er mange, der vil bruge din bog som et værktøj, måske enddog som medicin. Bogen kan nemlig trøste, lindre og give følelsen af at vi ikke er alene om de grimme, de klamme, de forbudte og de trøstesløse tanker.”
> Læs hele omtalen her
Fru Z: “Og jeg fik lidt af en mavepuster, mens jeg læste Annes overvejelser om sønnen, som skal vokse op med en kronisk syg mor, uden at blive kronisk bekymret for om mor dør om lidt.”
> Læs hele omtalen her
Maren Uthaug: “Jeg gider som regel ikke læse bøger om andre folks sygdomme, men jeg læste Annes i én køre. Hun skriver let, levende, underholdende og hjerteskærende.”
> Læs hele omtalen her
Blogsbjerg: “…den fineste og mest vigtige bog, jeg har læst i lang tid.”
> Læs hele omtalen her
Kaffe og T: “Hun maler billeder med sine ord.”
“Ordlækkerheden tiltaler mig. Sammen med den kuldegysende ærlighed.”
> Læs hele omtalen her
Lene Kjemtrup: “Der er humor og sproglige finesser. Og det er en ‘let’ bog – sagt i den allerbedste betydning. Den er læsevenlig og samtidig nærværende. Og jeg fik en grusom lyst til at læse mere.”
> Læs hele omtalen her
Scleroseforeningen: “Annes kompromisløst sandhedssøgende forhold til sproget og hendes utrættelige bestræbelse på at finde netop de ord, der yder netop denne virkelighed, sin virkelighed, fuld retfærdighed, giver bogen litterære kvaliteter, der i sig selv gør den læseværdig.”
> Læs hele omtalen her
Magasinet Psykologi: “Rørende, ærlig, tankevækkende og værd at læse for pårørende, ramte og bare dem, der gerne vil blive klogere på, hvordan det føles at få en diagnose”
Læs hele omtalen i Psykologi 6/2014.
[really_simple_share]
Pingback: Ugen i punktform | Fru Z
Til lykke og god vind!
Hej Anne
TAK fordi du er så modig – hvor er det skønt at læse (på bloggen – din bog vil jeg helt sikkert også læse) om andres mørke tanker, det er så demotiverende at høre at man bare lige skal ‘smile til verden’, for så bliver det hele meget nemmere. Gu’ fanden i helvede gør det ej – tværtimod, det bliver så meget sværere at smile og være ligeså fucking overskudsagtig som man åbenbart skal være. Fordi det skal man bare, det står i damebladene!
Tak, fordi du kæmper kampen for de mørke tankers ret til en plads her i verden!
God sommer – hilsen Anne
Pingback: Hvis jeg kan, så skal jeg.
Kære navnesøster.
Faldt over din bog på biblioteket i går. Har læst den i et stræk (jep! en sand bogorm).
Tak, tak, tak for ærlighed, mod og humor. Tak for at sætte fokus på “usynlig” handicap og misforståede hensyn og bemærkninger.
Ønsker dig al det bedste i netop dit liv.
Kh. Anne